Üdvözöljük a tapasz.hu webáruházban! Kellemes vásárlást!

Felhasználási Helyek

Az Erdei Tapasz használata a láb reflexológiai területén

 

A lábak reflexzóna-masszázsát mint az egészségmegőrzés természetes gyógymódját sok nép ősidők óta ismeri. A talp masszírozása több, mint 6000 éves múltra tekint vissza. A talpon rendkívül gazdag érzőideg ellátásuk révén mintegy 70.000 idegvégződés található, a központi idegrendszerre, a vérkeringésre, belsőszervekre hatást lehet gyakorolni.
A test összképét mérethűen kicsinyítve képzeljük el, a két egymás mellé tett talpon, lábon. Minden szerv reflexzónája azon a lábon van, amelyik a test félen a szerv található, kivéve a fej zónái, azok a piramidális pálya miatt kereszteződnek. A test jobb oldalán lévő szervek a jobb lábon (máj, epe..), a bal oldalon lévők a bal lábon találhatók (szív, lép..), míg a páros szervek mindkét oldalon (vese, tüdő, petefészek..).
A zónák a bokacsonttól 4 harántujjnyira húzódnak fel a lábszáron. A boka fölött, mintegy tenyérnyi szélességű sávnak is nagy gyógyászati jelentősége van. Ez a terület főként az alsó végtagok idegeinek és izmainak reflexzónája. Az izmok és idegek, melyek e területen találhatók, kapcsolatban vannak a medencével, mivel innen erednek.
A lábon lévő reflexzónák a megfelelő szervek salakanyag lerakó helyei. Helytelen táplálkozás, életmód következményeként a káros anyagcsere termékek felszaporodnak a szervezetben és a szervekben. Ezek nem tudnak természetes úton eltávozni a szervezetből, ezért lerakódások, energiablokkok alakulnak ki, így a sejtek anyagcseréje, a szervek, szervrendszerek károsodnak. Ezek a károsodások a talpon különböző formában érezhetők.
Baleset következménye szintén megtalálható a talpon, a hozzátartozó reflexzónában. A rossz, zónát nyomó, bőrt felsértő cipő szintén károsítja a zónát és így a hozzátartozó szervet, szervrendszert is.
A láb központi kapcsoló szerepet tölt be, ahonnan a szervezetbe távolhatást lehet kiváltani. A zónák kezelésével testünkben áramló életenergiára hatunk. Az energiatorlódást és az energiahiányt egyensúlyba hozhatjuk, így a szervezet öngyógyító erőit mozgósítjuk. Az életenergia szabad áramlását biztosítva serkentjük a vérkeringést, a sejt anyagcsere felgyorsul, így a salakanyagok és a méreganyagok könnyebben kiválasztódnak. Erősödik az immunrendszer, jobb lesz a közérzet, energikusabbá és mozgékonyabbakká válunk. Nyirokkeringés fokozódik, a hormonháztartás rendeződik, esetleges fájdalom csillapítható, lazító hatású és a testi-lelki feszültség oldódik.


Az Erdei Tapasz felhelyezése


Ezen a területen található zóna:

Csuklyás izom, váll ízület, pajzsmirigy, mellék­ pajzsmirigy, légcső, hörgők, tüdő.Itt található a legfőbb méregtelenítő rendszerek egyike, a légzőrendszer. A tüdő egészséges volta nagy hatással van a test teljes egészére, mivel itt zajlik az oxigén felvétele a levegőből és az elhasznált széndioxid leadása. Nagyon fontos a tüdő felületének nagysága, ezért a tüdő és a légzőrendszer egészségi állapota meghatározó lehet. Ezért ezen a területen sokat tehetünk az egészségünk érdekében. Szinte hetente használható az Erdei Tapasz. Ha gyulladások, fájdalmak vannak, akkor annak megfelelően természetesen naponta, kúraszerűen kell alkalmazni.Ezen a területen található zóna:

Vese, húgyvezeték, máj, epehólyag, gyomor, gyomorkapu, hasnyál mirigy, vékonybél, patkóbél, haránt vastagbél, leszálló vastagbél, sigmabél, végbél, végbélnyílás.Az egyik legfőbb méregtelenítő szerv a máj, a szervezet biológiai laborja. A bevitt táplálékok és a táplálék-kiegészítők ezeken a részeken keresztül haladva emésztődnek, illetve a vér segítségével szívódnak fel és jutnak el a sejtekhez. Ha bármely szervben energiatorlódás vagy energiahiány alakul ki, akkor az további problémát vonz magához. Ezeknek a területeknek a méregtelenítése igen fontos. Ezen a területen az Erdei Tapasz segítségével sokat tehetünk az egészségünk érdekében. Szinte heti egy-két alkalommal ajánlott a terület méregtelenítése. Ha gyulladások, fájdalmak vannak, akkor annak megfelelően természetesen naponta, kúraszerűen kell alkalmazni.Ezen a területen található zóna:

Isiasz ideg, gerinckiegészítő, ízületi kiegészítő, ivar mirígyek.A sarok csúcspontjánál található a calcium pont, ami a csontépítést segíti elő. Ezen a területen az ezekhez tartozó problémák kezelhetők, havi egy-két alkalommal. Fájdalom erősségének megfelelően, heti több alkalommal helyezzük fel az Erdei Tapaszt.Ezen a területen található zóna:

Pajzsmirígy, mell, mellkas, rekeszizom, bordák, szív egyik kiegészítő zónája, vérnyomásemelő, egyensúlyszerv pontja, a váll ízületei, epehólyag, plexus-solaris átfogó pontja.Amint látható, igen sok területet érint ez a felület. Méregtelenítésre, sok probléma megelőzésében segít, illetve a már kialakult tüneteket enyhíti. Ez természetesen a kúra hosszát is meghatározza. Megelőzésre havonta egy-két alkalom, de a fájdalom erősségének megfelelően, heti több alkalommal is felhelyezhetjük az Erdei Tapaszt.Ezen a területen található zóna:

Lágyék nyirokterülete, alhas nyirokterülete, felsőtest nyirokterülete, petevezeték és az ondóvezeték is itt található. A méregtelenítés egyik fontos rendszere a nyirokrendszer, ezért igen fontos ennek a területnek a méregtelenítése és rendszeres kezelése. Általános méregtelenítésre javasolt havi egy-két alkalom, de a fájdalom erősségének megfelelően, heti több alkalommal is felhelyezhetjük az Erdei Tapaszt.Ezen a területen található zóna:

Comb nyirokterületei, a medence nyirokterületei, a végbél, végbélnyílás, ivar mirigyek, méh, prosztata és a herék.Ez a terület is fontos szerepet tölt be a méregtelenítésben, hiszen a nyirokrendszer a méregtelenítés fontos rendszere, mivel a sejtek közötti állományból a nyirok szedi össze a lerakódásokat. Mivel ezen a területen találhatók a nemi szervek fontos részei, szintén havi egy-két alkalom javasolt, de a fájdalom erősségének megfelelően, heti több alkalommal is felhelyezhetjük az Erdei Tapaszt.Amint látható, a talpon keresztül minden szerv és szervrendszer elérhető, ezért az Erdei Tapasz alkalmazása a talpon, minden szervre jótékony hatással van.Megelőzés céljából és az energia egyensúly érdekében fontos minden szervet legalább negyedévente egyszer méregteleníteni. E méregtelenítés folyamatához fontos a sok folyadék bevitele és hogy az ott feloldott salakanyagok távozását elősegítse, javasolt a Herbanet méregtelenítő teakeverék és a Green+Kombucha.Természetesen a már kialakult fájdalmakat, gyulladásokat és balesetből származó sérüléseket (nem nyílt sérülés) is jól lehet kezelni a tapasszal. Ekkor az adott problémának megfelelően kúra szerűen, a megfelelő zónára helyezzük. Az Erdei Tapasz használható a test többi részén is, a fájdalmas testrészre helyezve, így váll-, könyök-, csukló-, térd-, boka ízületekre is jótékonyan hat. A lapocka és a gerinc vonalán is kifejti hatását.Mindenkinek ajánlott az egészsége megőrzésére és a kialakult problémák kiegészítő kezelésére. Gyorsítja a gyógyulás folyamatát és segíti az öngyógyító folyamat beindítását.Hogyan lehet a tapaszt használni?

Az "ANSHIN" nevű japán egészségügyi magazin referenciáiból:

How to use

This material was wroitten out with reference to articles reported in "AHSHIN" one of Japanese Health Magazines.Frissít, élénkít


Cannof sleep


Váll fájdalom


(fájdalmas, gyulladt vállizületre kell ragasztani)Have soré shoulders


Lapocka, hát fájdalom


(fájdalmas lapockacsont fölé kell ragasztani)Have pain inside blade bone


Derék fájdalom


(fájdalmas derék fölé kell ragasztani)Have soré waist


Csípőizületi fájdalomra


Have sore hip joint


Gyulladt, fájdalmas térdizületre


Have sore knee


Fájdalmas, érzékeny könyökizületre


Have sore elbow


Torok fájdalomnál, torokgyulladásnál


Have sore throat


Fül- és fogfájdalomnál


Have chin pain and toothache


Fejfájásnál a halánték csont fölé ragasztva


Have headache, pain in the eyes and ears


Fájdalmas aranyeres csomó közelébe


Have hemmorhoids or constipation


Hát- és derékfájdalomnál


Have sore back


Használja kúraszerűen, 7-10 napon át folyamatosan, min. 8-10 órán át az ábrák szerinti helyen. Közvetlenül a felhelyezés előtt elfogyasztott 3 dl Herbanet Tea erősíti a tapasz hatását. Tartós és visszatérő panaszoknál azonnal keresse fel orvosát!
Készítette: HTCAPAW
Tapasz.hu | Webáruház © 2019